Cât de importantă e joaca pentru blănosul tău?

Știm cu toții că joaca este distractivă, dar nu vorbim prea des despre cât de importantă este pentru bunăstarea generală a blănosului tău. Sănătatea animalelor de companie este mai mult decât îngrijirea dietei și cea veterinară – joaca este unul dintre cele mai importante aspecte ale deținerii unui cățel sau a unei pisici pentru că oferă beneficii cognitive, fizice și sociale și este o modalitate excelentă de a ameliora stresul (nu doar al blănosului, ci și al tău). Așa că iată 5 motive pentru care joaca e atât de importantă pentru blănosul tău. 

#1 Joaca oferă exerciții fizice

Ca și noi, blanoșii noștri au nevoie de exerciții fizice în fiecare zi, iar dacă această nevoie nu e satisfăcută, prietenul cu labuțe poate dezvolta obiceiuri distructive (mestecarea excesiva a lucrurilor la câini, zgâriat și mușcat excesiv la pisici) sau poate lua în greutate. Inactivitatea este una dintre principalele cauze ale obezității feline și canine, care poate conduce și la alte probleme de sănătate fizică. Așa că introducerea câtorva reprize de joacă în rutina zilnică  îi ajută să eliminați câteva calorii, le stimulează simțurile și le îmbunătățește starea de spirit, iar o codiță sănătoasă tinde să fie o codiță fericită.

 

 

#2 Joaca întărește legătura dintre tine și blănosul tău

Una dintre cele mai bune modalități de a întări legătura pe care o ai cu prietenii cu patru picioare este să petreceți timp de calitate împreună – iar jocul este un exemplu excelent în acest sens. Nu multe mamifere se joacă și la maturitate, dar oamenii, câini și pisicile o fac. Iar această trăsătură ludică pe pare o împărțim cu ei face ca relațiile pe care le avem cu animalul nostru de companie să fie atat de speciale – e greu să nu formezi o legătură profundă când te joci și te distrezi împreună. Dacă nu intreracționezi în mod regulat cu blănosul tău, acesta își va pierde interesul și te va vedea ca un furnizor de alimente. Pisicile și câinii care se joacă tind să fie mai atașați de oamenii lor, iar atunci când joaca lipsește acest lucu poate afecta modul în care blănosul va interacționa cu tine.

#3 Joaca ajută la socializare 

Joaca e modul prin care puii învață manierele de bază, iar dacă se joacă prea asupru o să fie corectați de mamă. Socializarea este unul dintre cele mai critice aspecte atunci când vine vorba de creșterea unui blănos bine echilibrat. Câinii și pisicile se dezvoltă atunci când sunt capabili să se angajeze în activități de stimulare mentală. O pisică plictisită va explora singură, va urca pe perdele, va scana canapelele și va da jos obiecte după rafturi, iar un cățel plictisit va roade diferite obiecte, va face gălăgie și nu va fi ascultător. Așa că dacă ești îngrijorat de mobilierul tău și de aspectul general al casei tale, socializarea blănosului tău e cu atât mai importantă. Nu uita să te implici și tu, pentru că un alt aspect de luat în calcul în joacă, este chiar joaca cu oamenii. Să te joci cu prietenul tău uman poate fi foarte stimulant pentru ambele părți, deoarece creează empatie și ne dă o bună dispoziție.

#4 Joaca înseamnă mai puține probleme comportamentale

Mai multe studii diferite, publicate în jurnale de medicina veterinară și comportament animal, arată că lipsa jocului poate cauza până la 22 de probleme comportamentale diferite, incluzând anxietate, agresivitate, stres, nevenirea la chemare etc.  Cel mai bun mod de a se juca este de a pune la dispoziția blănosului tău mai multe jucării diferite, deoarece, pe lângă faptul că păstrează patrupedul angajat în joacă,  îi oferă posibilitatea de a-și dezvolta în continuare abilitățile cognitive.

 

#5 Joaca e importantă și pentru tine

E ușor să ne concentrăm atenția asupra beneficiilor jocului pentru blănoși, dar nu uita că e distractiv și pentru tine! Joaca te ajută să te destresezi, în special când apar situații amuzante și e benefică pentru sănătatea noastră mentală la fel de mult cum e și pentru cea a animalelor noastre. Există un motiv pentru care videoclipurile cu pisici și căței sunt cele mai vizionate înregistrări de pe internet :).

Nu uita ca la Happy Tails alegem jucăriile perfecte pentru blănosul tău, cu produse diferite și de calitate, pentru o experientă distractivă de fiecare dată când deschideți o cutie Happy Tails. Acesta este felul nostru de a vă pune la dispoziție un mod simpatic de a oferi animăluțelor voastre exercițiul, stimularea și fericirea pe care o merită.

Îți mulţumim că ne citeşti. Ti-a plăcut articolul nostru? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru alte postări și povești despre codițe fericite.