De vorbă cu: Lexi și Rico

Avem un nou un articol din seria #MyPetStory, iar de această dată aflăm povestea lui Rico, așa cum ne-a spus-o Alexandra, omul lui preferat.

1. Spune-ne câteva cuvinte despre blănosul tău.

Hola! Ce sa zic…aici la București am un singur blănos, domnul Rico, un super bichon maltese care a făcut 2 ani pe 10 martie…e pești ca mama lui. 

 

2. Ne poți spune cum a apărut Rico în viața ta și cum devenit parte din familie? 

În mai 2019 prietenul meu a început să îmi trimită niște poze cu o chestie care se voia a fi albă, dar era mai mult gri la momentul respectiv. Într-o seară m-am dus la el la munca și am văzut live „chestia” care rămânea peste noapte în spațiul respectiv, unde stătea de aproape o săptămână. Nu îmi scot din cap nici azi sunetele pe care le-a făcut în momentul in care am plecat de acolo și cum plângea. Am rămas cu gândul la el și până la urmă i-am zis să il ia acasă până îi terminăm schema de vaccinare și vedem după dacă rămâne cu noi. Pe 6 mai l-am luat acasă, au urmat multe nopți nedormite, dar și o fericire inexplicabilă. Era efectiv un bebeluș de aproape 2 luni. 

3. Când ai știut că vrei un animal de companie? 

Am crescut înconjurată de animale, iar Rico nu e primul meu animăluț propriu, am mai avut și un motan, Nae, care a devenit piteștean între timp și nu prea îl suportă pe Rico. Nu aveam în plan un animal, cumva Rico ne-a găsit și cred că el a știut mai bine ce vrem. 

4. Cum ai descoperit Happy Tails?

Am prieteni foarte mișto ;). Am descoperit Happy Tails când era încă un plan pe hârtie si A D O R că am văzut cum se transformă în realitate și îmi place sa fiu martora realizărilor prietenilor mei, mai ales când știu cât suflet se pune și cât de profi se lucrează. 

 

5. Cum arată o zi obișnuită pentru blănosul tău?

Când sună alarma e primul în picioare și începe să împartă pupici. Așteaptă să mă îmbrac și așteaptă cuminte (sau nu…că se agită când știe ce urmează) să ieșim afara. Restul zilei doarme, se joaca, asistă la meeting-urile mele.

6. Care sunt deliciile și treat-urile preferate pe care i le oferi și în ce situații?

Clar știe ca primește treat dupa ce terminăm cu periatul. Imediat cum se termină acest proces se postează în dreptul sertarului de unde știe ca apar minunile. Îi plac mult treat-urile de la Denzel’s si cele de la Tribal. 

 

7.Ce hrană folosiți în prezent? 

De câteva luni bune mănâncă Tribal cu rață pentru rase mici. 

8. Cum faceți față comportamentelor bune și rele? Cum reacționezi atunci când blănosul tău se comportă greșit (după standardele noastre, de oameni)?

Vorbesc cu el des și efectiv încep sa îi explic ca unui copil că nu e bine, de ce nu e bine, ce urmări poate avea un anumit comportament. Suna ciudat, dar de cele mai multe ori pare că mă înțelege. 

9. Jocul e aproape la fel de important ca mâncarea și apa pentru blănoșii noștri. Toți au propriile lor lucruri preferate și obiceiuri de joacă. Care sunt jucăriile și jocurile lor preferate?

Jucăria lui preferată este un porc…pe primul l-a primit când avea 5 luni și l-a rupt teribil. I-am luat unul nou. De fiecare dată când spal porcul stă lângă mine la chiuvetă si are o privire ușor îngrijorată…mă amuz teribil. Are foarte multe jucării și cumva își împarte timpul între toate. Nu stiu cum să il învăț sa le si ducă înapoi la locul lor, dar mi-ar plăcea 😂. 

10. Povestește-ne despre ce cea mai mare pățanie pe care a făcut-o.

Nici nu știu pe care să o consider cea mai mare. Nu prea suportă rolele de șervețele și a făcut bucăți câteva role de-a lungul timpului. O data a mâncat vreo 6 acadele (erau fără zahăr, fără gluten, fără coloranți artificiali) și când avea câteva luni a făcut pipi pe masa din bucătărie 😱

 

11. Există ceva de care Rico este speriat sau la care reacționează? Există comportamente reconfortante pe care le adopți? 

Are momente când se trezește brusc din somn și începe să alerge speriat prin casă. Îl iau în brațe si se liniștește rapid. Anul ăsta am fost cu el acasă de revelion, m-am bucurat să văd ca nu s-a speriat de artificii, dar din păcate nu ma bucur și pentru alte animăluțe care se sperie. Sper sa ne oprim cu acest obicei. 

12. S-a confruntat cu probleme de sănătate până acum? 

Nu am avut probleme grave și sper din suflet să nu aibă în viitor. A avut ceva probleme cu stomacul când era pui, dar s-a redresat datorită mâncării.  

13.Cine e omul lui preferat în afară de tine?

,,Tatăl” lui pe care îl simte de când parchează mașina și prietena mea cea mai bună (mătușica) de care stă lipit când vine pe la noi și plânge teribil daca ea zice „pa” sau „mă duc”.

 

14. Dacă ar fi să alegi un moment preferat din trecut alături de blănos, care ar fi acela?

Nu cred că aș putea să aleg…fiecare moment cu el pare că are ceva special. Dar ca să nu fiu așa siropoasă aleg momentul în care am fost prima dată la mare si a alergat foarte fericit pe plajă.

15.Care e cel mai greu lucru în a fi proprietar de animale de companie?

Ești ușor legat de casă. Nu poți să lipsești foarte multe ore, orice program îți faci, orice vacanță îți planifici trebuie să iei și blănosul în calcul. Nu contează dacă ninge, dacă plouă, daca e furtună…trebuie să îl scoți puțin afară.

16. Ce ai vrea să ne vezi, aici la Happy Tails, făcând pe mai departe? 

Să creșteți mult și frumos, să continuați cu dozele de pawsitivitate și să ajungeți să colaborați cu diferite adăposturi de animale.

17. În final, care e cel mai bun lucru la Rico și care e partea ta preferată în a avea un blănos? 

E foarte deștept si efectiv nu te-ai aștepta să vezi asta de la o „pocnitoare” – asta e denumirea preferata a mamei mele pentru cățeii mici, mama care nu credea că o să aibă vreodata un bichon în familie (sincer nici eu nu mă imaginam cu un bichon). Se schimbă tot cu un animal în casă, schimbă cu totul atmosfera.

18. Un sfat pentru un viitor părinte de blănos? 

Trebuie să îți dorești cu adevărat un blănos. Să fii conștient de la început ca e vorba de minim 10-15 ani în care va fi alături de tine, că nu e în regula sa îl  arunci atunci când apare un copil, că pot apărea costuri neprevăzute pe care trebuie să ți le asumi.

Dacă nu deții certificat de proveniență a rasei și drept de montă, trebuie să sterilizezi blănosul, deoarece sunt mii de blanoși pe străzi și în adăposturi. Aș putea scrie foarte multe sfaturi. Cel mai important e să îl iubești pentru că atunci el îți va oferi niște sentimente ce nu pot fi exprimate în cuvinte și doar un posesor de animale știe sentimentele alea. 

 

 

Hai ca iar am fost puțin emotiva și am deviat. Noi vă mulțumim pentru că ne-ați lăsat sa ne exprimăm liber aici în casa voastră și vă suuuuper pupăcim! 

 

 

Ca de obicei, la Happy Tails încercăm să aducem împreună comunitatea iubitorilor de animale de companie și să construim o relație cu voi, pentru a împărtăși tuturor sfaturi utile, informații corecte din domeniu și povești cu codițe fericite. Așa că îți mulţumim că ne citeşti. Ti-a plăcut articolul nostru? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru alte postări și povești despre codițe fericite.