De vorbă cu: Diana & Jaxy

La Happy Tails încercăm să aducem împreună comunitatea iubitorilor de animale de companie și să construim o relație cu voi, pentru a împărtăși tuturor sfaturi utile, informații corecte din domeniu și povești cu codițe fericite. Așa că hai să aflăm povestea lui Jaxy și a familiei sale, spusă de Diana, omul din spatele codiței.

1.Spune-ne câteva cuvinte despre blănosul tău.

Avem un băiat chipeș în vârstă de aprox. 10 luni, pe nume Jax, deși îl alintăm Jaxy. Numele Jax provine de la protagonistul serialului meu preferat, Sons Of Anarchy, un motociclist blond, frumos și rebel (rol jucat de Charlie Hunnam <3 ). Rasa? Tomberonez, așa spunem noi 😊. Medicii susțin ca are Viszla în sânge, probabil va urma și un test ADN. 

2. Ne poți spune cum a apărut Jaxy în viața ta și cum devenit parte din familie? 

Al nostru copilaș mi-a furat inima în 31 aug 2020; ieșisem la o terasa cu niște prieteni, chiar vorbeam ca am vrea sa ne luam un pui de boxer, iar dintr-o dată îl vad pe Jaxy, speriat și ghemuit sub o masă. O mogâldeața mică, gri cu ochi galbeni, o dermatită urâtă si o tonă de pureci. Griul s-a dovedit a fi doar praf și mizerie, el este de fapt “blond”. M-am ghemuit sub masa să văd ce e cu el, iar în momentul când și-a lăsat capul în palma mea, am știut: el ne-a găsit și ne-a ales. L-am luat în brațe și restul e poveste.

 

 

 

 

 

 

 

Seara în care Jaxy a devenit băiatul nostru și prima băiță 

 

 

 

 

3. Când ai știut că vrei un animal de companie? 

La noi în casa mereu au fost câini, de când aveam 2 ani, deci nu prea ma vad trăind fără un blănos. Au fost 4 ani înaintea lui Jax în care nu am avut câine, și am simțit mereu un gol în suflet. Jax a apărut imediat după nuntă, deci a fost cel mai frumos cadou și reprezină începutul întemeierii familiei noastre.

4. Cum ai descoperit Happy Tails? 

V-am descoperit pe Facebook, din păcate eram deja abonata la un alt serviciu similar, care după doar 3 luni m-a dezamăgit. Deși conceptul de business e același, mi-a placut tare mult vibe-ul și naturalețea voastra, și am decis sa anulez subscripția și să mă abonez la Happy Tails. Cu mâna pe inima, a fost cea mai înțeleaptă decizie, vă ador.

5. Cum arată o zi obișnuită pentru blănosul tău?

Pfu, pe scurt. În jur de ora 07:00 (uneori 06:00 ), Jax ne dă trezirea, sare peste noi în pat și ne linge de sus până jos. Nu pierdem timpul, ieșim direct la plimbare să aflăm ce povești ne împărtășesc blănoșii din cartier și să facem și puțin antrenament. Ca enrichment, îi place la nebunie să se urce pe colinele din parc și să admire trecătorii. Venim acasă, pregătim un puzzle sau alt brain game pentru micul dejun, ne și jucăm puțin, apoi, din pacate, părinții se apucă de munca iar Jaxy sforăie sau ne păzește. Suntem amândoi corporatiști și din fericire zic eu, am fost zilnic cu el acasă din ziua în care l-am găsit. 

Între ședințe mai facem pauze de joaca, dupa prânz ieșim din nou la o plimbare de aprox. o ora, apoi iarăși lucru și somn. Fiecare cu ce poate, cineva trebuie să lucreze pentru toate jucăriile și recompensele. Dupa orele de lucru, tragem o porție sănătoasă de joaca în funcție de preferințele patrupedului, cina la ora 20:00, plimbarea de seara cu joacă, alergătura și luat la mirosit fiecare fir de iarbă sau frunză. Înainte de culcare, sesiune de masaj by mami, ca să adorma copilul relaxat.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Care sunt deliciile și treat-urile preferate pe care i le oferi și în ce situații?

Ficățel de pui sau cașcaval pentru sesiunile de antrenament, iar pentru enrichment și stimulare mentală folosim deliciile Happy Tails, care se termina în doar câteva zile. Adițional, mai cumpăram organe deshidratate și tot felul de treat-uri pentru heavy chewers. Pe acestea le primește de obicei seara, după plimbare, când vrem să se liniștească și relaxeze. Îi mai plac foarte mult căpșunile, merele roșii și iaurtul grecesc.

7. Ce hrană folosiți în prezent? 

Am început cu Acana, apoi Taste of the Wild, iar acum Brit Care la care sper să rămânem. Pare să îi placă mult mai mult și a încetat și scărpinatul.

8. Cum faceți față comportamentelor bune și rele? Cum reacționezi atunci când blănosul tău se comportă greșit (după standardele noastre, de oameni)?

Jaxy înțelege foarte bine comanda “Nu” și “nu e voie” și folosim mult metoda redirecționării.

9. Jocul e aproape la fel de important ca mâncarea și apa pentru blănoșii noștri. Toți au propriile lor lucruri preferate și obiceiuri de joacă. Care sunt jucăriile și jocurile lor preferate?

Tipul de joc nu contează prea mult atât timp cât are atenția noastră 😊 Adora jucăriile cât mai gălăgioase, mingile de tenis, funiile pentru răfuială, orice activitate care implică folosirea mirosului și nu în ultimul rând, sfâșierea cutiilor Happy Tails. 

10. Povestește-ne despre ce cea mai mare pățanie pe care a făcut-o.

În afară ca ne fură șosetele sau ni le trage efectiv de pe picior, este un cățel foarte cuminte, chiar nu-mi amintesc să fi făcut vreo năzbâtie.

11. Există ceva de care blănosul tău este speriat sau la care reacționează? Există comportamente reconfortante pe care le adopți? 

Îl sperie scările, în special cele cu balustrade prin care poate vedea “înălțimea” și doar la urcare avem probleme. Nu îl forțăm niciodată, încercam cu recompense, ne așezăm pe scări și îl strigăm cu răbdare. Încercam și în plimbări să încorporăm acest aspect, dar recunosc ca nu merge de fiecare dată și a fost de mai multe ori nevoie să îl luam în brațe. La cele 31 kg nu mai e tocmai ușor 😐 

12. S-a confruntat cu probleme de sănătate până acum? 

Da. O dermatită foarte urâtă când l-am găsit, otita și în prezent tratăm o tuse de canisă dobândită de la un cățel cu care a intrat în contact.

13. Cine e omul lor preferat în afară de tine?

Cred ca eu ocup locul 1 și 2, iar soțul locul 3. Glumesc. Cred că ne iubește în mod egal, dar cu fiecare are o relație și dinamică diferită.

14. Dacă ar fi să alegi un moment preferat din trecut alături de blănos, care ar fi acela?

Sună cliché, dar de fiecare dată când îl văd fericit, cu gura literalmente până la urechi și limba de-un metru afară, este momentul meu preferat.

 

15. Care e cel mai greu lucru în a fi proprietar de animale de companie?

Planificarea concediului, pentru că e greu să găsești locații cu adevărat pet-friendly, mai ales dacă ai un blănos de talie medie/mare. 

Nimic altceva nu e greu dacă îți iubești patrupedul și îl consideri un membru al familiei.

16. Care este problema care, dacă ar fi rezolvată, ar face cea mai mare diferență în viața animalelor de companie?

Abandonul. Sterilizarea responsabilă. Măsuri legale drastice pentru maltratarea animalelor.

17. Ce ai vrea să ne vezi, aici la Happy Tails, făcând pe mai departe? 

Să vă păstrați entuziasmul și să “țineți aproape”. Mesajele drăguțe și personalizate care le primim în fiecare cutiuță, fac o mare diferență pentru mine personal, simt ca facem parte dintr-o frumoasă  familie, simt ca vă pasă și că puneți suflet în ceea ce faceți.

18. În final, care e cel mai bun lucru la Jaxy și care e partea ta preferată în a avea un blănos?

Ar fi foarte multe de spus despre bucuriile și lecțiile de care avem parte, dar ca să sumarizez, am sa spun iubirea necondiționată cu care ne răsfața zilnic și fără dubiu, ploaia de pupici din fiecare dimineața. Și zâmbetul…

19. Un sfat pentru un viitor părinte de blănos? 

Adopt don’t shop.Dar dacă vrei totuși un câine de rasă, documentează-te bine asupra rasei, problemelor de sănătate, energie și nevoi. Un blănos nu este un cadou sau un accesoriu, este un membru al familiei, Asigură-te că nevoile blanosului sunt compatibile cu familia ta și stilul vostru de viața. Și nu în ultimul rând, aspiră să fii un om mai bun, demn de iubirea atât de pura și necondiționată a unui blănos.

 

În încheiere, asta e familia noastră, nu suntem perfecți, dar suntem autentici.  And we have fun! 😊 Vă mulțumim și vă pupăm ! 

Îți mulţumim că ne citeşti. Ti-a plăcut articolul nostru? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru alte postări și povești despre codițe fericite.