10 trucuri pentru cele mai reușite fotografii cu blănosul tău

Pariem că în calitate de părinte al unui sau a mai mulți blănoși, ADORI să faci poze codiței de lângă tine sau să vezi poze cu alte codițe. Ba mai mult, dacă în galeria telefonului tău ai mai multe poze cu el decât cu oricine altcineva, atunci acest articol e sigur pentru tine.

Iar dacă crezi că blănostul tău nu e ,,instagramabil”, iată câteva trucuri pentru cele mai poze cu pisica sau câinele tău.

#1 Ține recompensele la îndemână

Acesta este cel mai important sfat și vine direct de la Cleo și Luna, 2 dintre codițele Happy Tails.  Să stai și să aștepți nu este distractiv pentru nimeni, așa că dacă animaluțul tău face o treabă bună, asigura-te că îi transmiți asta prin laude și un deliciu gustos. Pentru unele codițe o jucărie preferată sau pur și simplu dragostea și afecțiunea ta vor fi de ajuns. Noi îți recomandăm să ai la îndemână și o variantă de recompense uscate, crocante, care să se poată consuma rapid, astfel încât blănosul tău să nu își dorască să plece în altă parte pentru a le savura.

 

#2 Relazează-te și ai răbdare

Fotografia pentru animale de companie necesită multă răbdare. Oricât de agitat este prietenul tău blănos, dacă ești suficient de răbdător, el va sfârși prin a se relaxa și vei avea ocazia să obții o poză tare. Nu încerca să îl forțezi să stea nemișcat dacă tocmai ați intrat pe ușă și este dornic să vă vadă sau dacă s-a trezit și este gata să-și întindă picioarele. Așteaptă un moment calm. Păstrează un vibe pozitiv și lucrează prin orice dificultăți cu care te confrunți împreună cu el.

#3 Lasă-l să inspecteze

Este foarte important ca prietenul tău patrupet să se simtă confortabil și în largul său. Dacă folosești un aparat profesional și îl vei pune direct la ochi sau îl vei îndrepta către el, s-ar putea ca reacția să nu fie cea așteptată. Lasă-ți blănosul să miroasă aparatul sau telefonul, să îl lingă daca e câine sau să îl observe dacă e pisică.

#4 Obosește-l bine

Da, ai auzit bine. Obosește-l! Acest truc se aplică în special celor care au un câine. Chiar dacă e dresat, știi bine că nu te va asculta întotdeauna, așa că obosește-l. A tired dog is a good dog. Jucați-va un pic înainte și abia apoi puteți începe ședința foto. Dacă ai o pisica, atunci lupta poate e deja pierdută.

#5 Coborară la același nivel cu el

Plasează-te la același nivel cu năsucul umed de lângă tine. Întră în lumea sa, capturează cum se joaca, manancă, adulmecă sau întălnirea cu un alt patruped. Atunci când cobori la nivelul lui, acest lucru îl va ajuta să se relaxeze. În plus, știm cu toții cum arată un blănos privit de sus, pentru că acesta este modul în care noi îi vedem mereu. Fii creativ și suprinde modul în care vede el lumea. De asemenea, coborârea la nivelul ochilor e cea mai bună perspectivă atunci când vrei să obții un portret perfect.

#6 Caută lumină naturală

Dacă acest lucru e posibil, folosește mereu o lumină naturală atunci când vrei să faci poze animalului tău de companie. Evită flash-ul, deoarece, nu numai că îl poate speria, dar de asemenea poate provoca ochi roșii. Încearcă să faci asta afară, iar dacă nu e posibil, alege o încăpere bine luminată de o fereastră mare.

#7 Captează-i atenția

Poți să îi strigi numele, să folosești o jucărie preferată, să ții un treat deasupra capului, să te ajuți de o altă persoană sau sau orice alt truc, dar trebuie să îl faci să se uite la cameră.  Tu îți cunoști cel mai bine blănosul, așa ca folosește-te de ce știi despre el pentru a-i capta atenția.

#8 Include obiecte familiare

Pentru a obține expresii și grimase haioase, bune de împărțit cu toți cunoscuții, te poți ajuta de tot felul de obiecte familiare pentru blănosul tău. Pentru pisici, probabil, cel mai bine vor funcționa ghemurile sau jucăriile, iar pentru căței îți recomandăm un băț dacă fotografiezi afară sau o mingie dacă ești în interior. Nu uita să fii pe fază și să surprinzi momentul.

#9 Experimentează și exersează

Nu pe blănosul tău, ci cu camera foto. Nu uita că ai posibilități nelimitate, chiar și cu telefonul mobil: unghiuri, perspective, încadrări diverse. Încearcă fast shutter speed, continuous focus sau burst mode. În plus, pentru a te asigura ca ai destule cadre din care să alegi poza pawfectă, setează dispozitivul pe filmare la calitate înaltă și apoi, treci foarte încet prin desfășurarea clipului și fă screenshot-uri cu cele mai bune cadre.

#10 E ok să editezi

Editarea este cu totul alt joc, dar poate  îmbunătăți drastic calitatea fotografiilor. Există foarte multe opțiuni de aplicații de editare foto, dar cu puțin research o poți găsi pe cea care este potrivită pentru tine.

 

Dacă ai pus în practică trucurile noastre, nu uita să ne trimiți și nouă poze cu blănosul tău, iar noi avem grijă să le vadă toată comunitatea Happy Tails.

Îți mulţumim că ne citeşti. Ti-a plăcut articolul nostru? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru alte postări și povești despre codițe fericite.