De câtă mișcare are nevoie blănosul meu?

Exercițiile fizice sunt bune și pentru mintea și corpul prietenului tău cu blană, la fel cum sunt și pentru tine. Arderea energiei câinelui sau pisici pe parcursul zilei ajută la evitarea unui posibil comportamentului negativ. Un alt plus, exercițiul vă menține, de asemenea, codița în formă. Așadar, să-i păstrăm pe prietenii noștri blănoși fericiți și sănătoși și să aflăm cât de mult exercițiu are nevoie blănosul tău.

În general, cât de mult exercițiu zilnic are nevoie animalul tău de companie depinde de vârsta, rasa și sănătatea lor.

 

#1 Puii

După cum probabil ai observat, puii au mult mai multă energie decât adulții. Asta înseamnă că au nevoie și de mai multe provocări fizice. Îți recomandăm să faceți mai multe plimbări scurte pe tot parcursul zilei în cazul în care ai un puppy, deoarece majoritatea puiilor nu pot face încă distanțe lungi. Ca regulă generală, poți utiliza:

 

Dacă ai un pui de pisică, atunci situația e un pic diferită pentru că pisoii dorm 18-22 de ore pe zi, ceea ce înseamnă că nu ne putem aștepta ca aceștia să fie la fel de activi ca pisicile adulte. Totuși, ar trebui îi încurajăm să facă exerciții zilnice oferindu-le jucăriile lor preferate, iar un minim o ora pe zi de activitate fizică e binevenită, împărțită în reprize mai scurte.

De asemenea, dacă nu s-a întămplat deja, în curând te vei familiariza cu „zoomies”. Acesta este momentul în care cățelul sau pisica ta aleargă dintr-o parte în alta a casei ca un nebun. Acest lucru este total normal și nu trebuie să îți faci griji. Este doar un alt mod de a elibera excesul de energie.

#2 Adulții

Pentru câinii adulți, totul se reduce la rasa și sănătatea lor. Unele rase sunt mai active decât altele. Terrierii, Beagles, Border Collie și Retrieverii, de exemplu, au nevoie de multă activitate, aproximativ 1-2 ore de exercițiu pe zi. Alte rase de câini precum Chihuahuas, Pomeranians sau Bichon au nevoie de aproximativ 30 de minute de exercițiu pe zi. O diferență foarte mare. Așadar, ține cont de acest lucru atunci când decizi ce rasă de câine îți dorești. În general, fiecare câine are nevoie de cel puțin 30 de minute de exerciții pe zi.

 

Pentru pisicile adulte, situația e similară, minimum 30 de minute pe zi de exercițiu moderat. Unele pisici vor avea nevoie de mai puțin și altele de mai mult, dar 30 de minute este un bun punct de plecare. În ceea ce privește cum se realizează acest lucru, ei bine … Nu există un răspuns ușor și fiecare pisică vor avea lucruri diferite pe care le place să le facă. Depinde de noi să aflăm activitățile lor preferate: unora le place să alerge pene, unora le place să meargă la plimbări, altele să alerge după jucării interactive.

Blănosul tău are probleme de sănătate? Atunci este mai bine să consultați medicul veterinar despre cât de mult exercițiu are nevoie pe zi.

 

#3 Seniorii

Chiar și atunci când câinele sau pisica ta îmbătrânește, exercițiile fizice sunt la fel de importante cum erau și pentru un puiuț sau un adult. Totuși, trebuie să fii mai atent la intensitatea activității fizice, la sănătatea și mobilitatea blănosului. Dacă ai un câine, mergeți la mai multe plimbări scurte în timpul zilei în loc de una lungă. Înotul este, de asemenea, foarte bun pentru articulațiile sale și, prin urmare, un exercițiu ideal pentru vârstnici.

La fel ca și câinii, unele pisici de interior se vor bucura de plimbări stimulante afară. Dacă dorești să încerci să îți plimbi pisica, este important să obțineți un ham din care pisica ta nu poate să se elibereze.

Nu uita că în afară de plimbări, există multe alte activități distractive pe care le puteți face cu blănoșii. Prin cutiile Happy Tails încercăm să menținem blănoșii activi și puși pe joaca și distracția indiferent de vârstă. Mai mult timp cu blănosul tău = mai mult timp de întărire a legăturii dintre voi.

Îți mulţumim că ne citeşti. Ti-a plăcut articolul nostru? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru alte postări și povești despre codițe fericite.