Cum îmbogățești viața blănosului tău?

La fel ca tine, câinele sau pisica ta are nevoie de o varietate de activități pentru a-și condimenta viața și a-i menține fericiți și sănătoși. Activitățile de enrichment (nu am găsit un termen potrivit în română) sunt mai simple decât ai putea crede și nu necesită un buget mare sau un angajament de timp imens, așa ca sunt ușor de încorporat în viața de zi cu zi. Există multe modalități de a îi îmbunătăți mediul de acasă rapid, ieftin și de a implica întreaga familie în activități distractive care au un mare beneficiu, iar un LickiMat e unul dintre ele și te poate ajuta la prevenirea plictiselii, dar și la probleme comportamentale precum anxietatea.

Ce e un LickiMat?

Un LickiMat este un produs experiențial destinat câinilor și pisicilor, sub forma unui covoraș de lins ce funcționează ca o platformă de livrare pentru hrană, suplimente, treaturi sau medicamente. Pe piață există multe astfel de produse, dar dacă investi într-un LickiMat autentic, vei descoperi că este un instrument de neprețuit pentru tine și pentru viața animalului tău de companie. Este dezvoltat de medici veterinari și recomandat de profesioniștii din întreaga lume. Nu conține silicon sau alte substanțe toxice care ar putea să îi facă rău blănosului și e fabricat din TPR (cauciuc de calitate umană), e rezistent la microunde și foarte prietenos cu congelatorul. Linsul repetitiv este calmant pentru animalul de companie, eliberând cortizol în organism.

Ce scop are un LickiMat?

Iată câteva motive pentru care conceput:

  • Îmbogățirea experienței de tratare
  • Îmbogățirea experienței de hrănire
  • Reducerea anxietății și spargerea plictiselii
  • O experiență calmantă
  • Menținerea animalelor de companie ocupate pentru perioade lungi de timp
  • Ajutor de distragere pentru îngrijire (baie, tăierea unghiilor) și inspecții veterniare
  • Ingerarea unui volum mic de delicatese sănătoase într-o perioadă mai lungă de timp
  • Ajută la promovarea respirației proaspete prin îndepărtarea bacteriilor și a particulelor de alimente nedigerate din limbă
  • Stimulează producția de salivă și ajută la curățarea limbii, a dinților și a gingiilor

Cum se folosește?

1. Pregătește LickiMat cu un aliment pe care blănosul tău îl iubește. Câteva exemple sunt conservele de pește, iaurtul, dovleacul gătit, bananele pisate și unt de arahide sau LickiMat Sprinkles. Notă: Verifică la medicul veterinar dacă alegerile tale alimentare sunt potrivite pentru animalul tău de companie.

 

2. Răspândește un mic cerc de delicatese în centrul LickiMat-ului

.

3. Așeză-te la pământ cu blănosul și așează LickiMat-ul încărcat pe podea în fața lui. Limbajul corpului contează! De multe ori animalele noastre nu interacționează cu produse de enrichment  datorită limbajului corpului nostru.

4. Dacă câinele sau pisica ta încearcă să mestece măncarea sau să roadă produsul, redirecționează-l cu o jucărie și ridică LickiMat-ul.
Încercați din nou peste 5-10 minute sau la o dată ulterioară. Repetați acest pas de fiecare dată când doriți să eliminați LickiMat-ul.

5. Pe măsură ce blănosul tău învață să lingă (în loc să mestece), poți lărgi cercul, dar îndepărtează-te de marginile LickiMat-ului în prima sau primele două săptămâni pentru a vă antrena blănosul să nu mestece marginile în cazul utilizării repetate.

6. Ridica produsul odată ce au terminat cu la. Spălă-l la mână sau la mașina de spălat vase după fiecare utilizare (eticheta îți va spune dacă e sigur  de spălat pentru mașina de spălat vase)

7. Distrează-te! Devin-o propriul Master Chef și descoperă ce iubește cu adevărat blănosul tău.

8. Folosit corect, un LickiMat poate deveni un ajutor perfect pentru antrenament, un calmant de stres și anxietate, un alimentator lent, un distractiv sănătos, un împrospătător de respirație și poate oferi animalului tău de companie o doză de distracție și mâncare sănătoasă.

Fă-i gustări și delicatese grozave cu alimente umane sigure pentru animale de companie, cum ar fi iaurtul de nucă de cocos, iaurtul natural, untul de arahide, dovleacul zdrobit, fructele și alimentele sigure pentru animale de companie.

Cea mai obișnuită utilizare a unui LickiMat pentru câini și pisici este de a calma anxietatea de separare atunci când părăsiți casa. Îl poți folosi pentru orice ocazie când părăsești casa, fie dimineața dacă mergi la serviciu, când ieși la cumpărături sau în orice alt moment. Prin repetare, blănosul va asocia părăsirea casei cu o experiență plăcută și acest lucru schimbă natura tranziției de la o experiență negativă și anxioasă la o experiență pozitivă și liniștitoare.  Acesta este principiul fundamental al antrenamentului animalelor de companie: întărirea pozitivă.

Te rugăm să te asigurați blănosul tău nu va roade/mesteca LickiMat-ul (ceea ce se poate mai ales în cazul câinilor). Ar trebui să îți supraveghezi animalul de companie atunci când introduceți produsul și să le observați comportamentul și interacțiunea cu acesta și diferitele delicii.

 

Nu uita că în Cutiei de Încercare includem și un Lickimat sau le poți găsi în secțiunea noastră de accesoriiÎți mulţumim că ne citeşti. Ti-a plăcut articolul nostru? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru alte postări și povești despre codițe fericite.