Top greșeli de evitat în depozitarea hranei pentru animale

În calitate de proprietar de animale de companie, este important să găsești mâncarea perfectă pentru blănosul tău. Dar a găsi mâncarea perfectă este doar jumătate din provocare – trebuie să știi și cum să o păstrezi. La urma urmei, chiar și cele mai bune alimente din lume se vor degrada dacă nu sunt stocate corespunzător, iar alimentele se pot contamina cu bacterii obișnuite precum cum ar fi Salmonella și Listeria, așa că s-ar putea să te întrebi: Cum mă pot asigura că hrana mea pentru blănos este sigură? Prin urmare, azi vă împărtășim câteva recomandări cu privire la depozitarea optimă pentru alimentele uscate și umede dedicate blănosului tău.

#1 Înainte de deschidere

Ca o regulă generală, este să păstrezi mâncarea nedeschisă, atât pe cea umedă, cât și pe cea uscată, într-un loc întunecat și lipsit de umiditate, precum o cămară sau un dulap de bucătărie. Alimentele trebuie păstrate la temperatura camerei în ambalajul original. Căută un loc în care temperatura și umiditatea nu fluctuează adesea. De asemenea, nu îți recomandăm să o depozitezi sub chiuvetă, deoarece mâncarea are șanse mai mari de a se uda.

#2 Hrana uscată deschisă

Te sfătuim ca întotdeauna să păstrezi alimentele în ambalajul original, în special pe cele uscate, precum bobițele. Majoritatea producătorilor au dezvoltat ambalaje speciale pentru a menține produsele proaspete cât mai mult timp, fără a compromite valoarea nutritivă. În general, hrana uscată pentru animale poate fi păstrată nedeschisă timp de 24 luni și deschisă timp de 3 luni, dar nu uita să verifici eticheta produsului. Cu toate acestea, depozitarea corectă este esențială pentru a preveni degradarea vitaminelor și pentru a evita orice oxidare a grăsimilor – care ar strica bobițele mai devreme. Sfat suplimentar: Dacă păstrezi hrana în ambalajul original, te vei putea uita înapoi la ghidurile utile de hrănire și la data de expirare.

Este în interesul blănosului tău să încerci să resigilezi punga după fiecare utilizare. Dacă ambalajul nu are un sistem de resigilare sau o clapetă adezivă, atunci poți cu ușurință să le închizi cu o clemă sau cârlig. Acest lucru e valabil și pentru recompense, nu doar pentru hrană.

În cazul în care depozitezi deja mâncarea pentru într-un recipient etanș, preferabil e să nu folosești recipiente de plastic, pentru că acestea pot conferi un miros şi un gust diferit hranei uscate, care afectează negativ gustul. O greșeală obișnuită este să o umpli din nou înainte de a fi golită complet. Problema cu acest lucru este că resturile de grăsime și firimituri din hrana se pot acumula în interiorul recipientului în timp și, pot începe să se strice sau să își piardă din proprietăți. Când recipientul este gol e un moment foarte bun să îl speli și să adăugi alimente proaspete.

#3 Hrana umedă deschisă

 

În general, conservele sau pliculețele închise se pot păstra timp de 12-24 luni. În cazul în care au fost deschise, se păstrează cel mai bine în frigider, unde vor rămâne delicioase două-trei zile. Amintește-ți întotdeauna să acoperi alimentele pentru a nu se usca! De asemenea, îți sugerăm să lăși mâncarea  afară pentru 30-50 de minute pentru a se încălzi înainte de a o da blănosului tău. În special pisicile preferă ca mâncarea lor să fie la temperatura camerei sau chiar puțin mai caldă, pentru că în sălbaticie pisicile prind și mănâncă șoareci mici ca prada, iar înseamnă că mesele lor sunt de obicei ușor calde.

Pentru a putea ține cont de prospețimea unui pliculeț sau a unei conserve ar fi bine să îți faci o mică nota despre momentul în care ai deschis-o. Și un ultim sfat: nu lăsa mâncarea umedă în vasul animalului tău prea mult timp. Mâncarea rămasă se va strica repede și ar putea atrage chiar și unii oaspeți nedoriți…

#4 Spălarea vaselor destinate hranei

Da, putem să fim foarte ocupați și să uităm să spălam bolurile de mâncare și apă ale blănoșilor. Chiar dacă poate părea o treaba în plus la început, obișnuiește-te să speli bolurile de hrană și apă cu detergent și apă fierbinte după fiecare masă sau măcar o dată pe zi. Recipientele nespălate pot dezvolta bacterii, mucegai, alți contaminanți. Bineînțeles, știm că nu dorești asta în preajma câinelui sau pisicii tale.

 

Amintește-ți, hrana pe care o oferiți pisicii sau câinelui este esenţială pentru sănătatea lor, iar unde depozitezi hrana poate, de asemenea, să facă o mare diferenţă pentru prietenii cu blăniță.

Îți mulţumim că ne citeşti. Ti-a plăcut articolul nostru? Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru alte postări și povești despre codițe fericite.